Saskia van Ginkel | Over mij
15280
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15280,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Over mij

Ik ben viertien jaar geleden begonnen als redacteur bij televisie programma’s waar mijn talent voor storytelling al vrij snel duidelijk werd. Ik groeide door naar de functie van regisseur waar ik ook mijn visuele creativiteit kwijt kon.

Naast reportages en documentaires heb ik de afgelopen jaren ook veel advertorials, branded content & promovideo’s geregisseerd voor klanten als IKEA, THERME, ANWB, VAN HAREN, RADIO 538, VICE, ALDA & DE RIJKSOVERHEID.

Documentair 

Bij documentaires ben ik een fly on the wall. Ik analyseer en heb oog voor details en nuances. Ik leg zo authentiek mogelijk de situatie vast met een zo klein mogelijke ploeg. 

 

Regie 

Mijn kracht is storytelling, in woord en beeld. Het vertellen van een verhaal kan op verschillende manieren en zit hem soms in de kleinste details of in een gevoel. Ik regisseer mensen voor de camera en samen met een DoP en gaffer creëeren we een plaatje. Het script is een houvast, ik heb altijd oog voor de magie die op de set ontstaat. 

—-

Eindredacteur

Als eindredacteur stuur ik een team aan waarmee we een realityserie of docusoap maken. Ik bedenk vooraf een plan en een line-up, bespreek met de redacteur en regisseur wat ze gaan halen, creëer een draaistijl voor het programma en begeleid de eindmontage. In de meeste gevallen ben ik zelf ook nog uitvoerend en neem ik de interviews met de hoofdpersoon op mij om zo het eindverhaal te kunnen waarborgen.

Regisseur, verslaggever, documentairemaker, eindredacteur.
SASKIA VAN GINKEL
DO WHAT YOU LOVE & LOVE WHAT YOU DO